Instagram

Tuesday, March 31, 2009

spot.

pagi nih sesungguhnya ak amat mengantuk sebab semalam tengok cter kungfu sampai tengah malam..tp bes ade jet li=) aha..bangun pagi agak lambat sebab lupa set alarm..lalu ma yang gerak suoh bangun pada jam 6 pagi..ak da glabah beruk sebab tak iron tudung lagi..terlintas di benak hati jantung pisangku untuk melaksanakan pemontengan sekolah..tapi alahai...sayang pulak ari nih ade ekonomi..kang fail pulak mid term ak xabis blaja..lalu pakcik menghonkan keretanya dan menghantarku ke skolah petak..

sampai skolah cam bese gerak ke bilik pengawas check kehadiran..dengan berbekalkan kuih karipap yang tak macam karipap[inti die karipap tapi kulit die sedap lagi dr karipap..xtau la plak ape nama bliau] serta botol air mineral, ak pon lepak di bilik pengawas smbil makan smntara tunggu KP datang wat roll call..abis assembly,ckgu azahar aka bapak nadiah melaksanakan tindakan drastik dengan mengarah pengawas wat spot check kat budak form 5..dengan muka sangap ak serta sahabat handai yang lain pergi la selongkar beg2 mereka..wah sungguh banyak kutipan liquid paper serta bahan2 terlarang dapat dikutip..aha..ade sedikit rse xbes sb ak pon bwk liquid tp pengawas xde spot check plak..haish=.="

lalu student pompuan kene check plak..tapi di check oleh ustazah[alhamdulillah]..
xbes sebab masuk kelas lambat[again]..msuk je si uzer,megat,aidid n alan tgh wat presentation forum..[ahahaha..ak dah lepas azab dah=)]..

abis rehat sume student SPM kene lepak di Foyer B sbb ade cramah motivasi oleh seorg pakcik dari UM..cramah die sungguh amat sangat hebat..[muka die mcm muzammil..aha]..die byk kaitkan study dgn emosi calon yg nk menghadapi SPM..abis kul 12.15 pm die pon kasik 1 borang utk program kat UM gabungan 17 institusi pengajian tinggi...sesungguhnya ak amat berminat, RM 55 bakal ak tadahkan kat ma..

da abis cramah masuk kelas n blaja mcm bese smpai la pukul 1.10pm.balik.
mereka je.ak x..konon2 ade kelas alquran sunnah,tp tetiba dibatalkan sebab ape tah aku pon xtau..lalu tanpa memikirkan masa depan ak trus belok ke blok seblah ke library utk lepak2 dlm aircond sambil wat nota sains..entah mengapa banyak giler nota kne siapkan n latihan juga utk dihanta kpd pihak pentadbir utk semakan pengetua..secara tetiba anisah masuk bagaikan duta mustika ratu lalu terus duduk depan ak tanpa diundang sedikit pon..lalu ak siapkan nota..tetiba lapa plak..nisah jom makan..!japgi ak dan nisah turun ke kantin utk makan..tetiba tgk muka abg kantin tuh rasa kenyang..lalu ak ajak nisah ke KN[kedai nenek;di seblah skolah].ondaway tuh kitg serempak ngan rick aka tan[;budak cina kls ktrg yg benci addmath]lalu die teteiba ikot ktrg,dengan idea bernas penuh di kepala ak berkata;tan blanje i!lalu tan mengangguk..[patutla rm50 die bwk juz 4 koQ..haish..]lalu ak makan[mestilah xkan maen rugby plak kan]

sungguh tragedi apabila xde sape nk dtg jmput ak..huhu..jam menunjukkan pukul 6 dan nisah dah berambus bersama kenderaan nya..lalu ak pegi ke umah maryam kat seblah skolah je utk tumpang tepon...tepon angah suh amek dan bliau berkata;6.40..terpaksa la ak stuju sb sape lg nk amek ak?haih..call ayh ta dpt2..lalu ak lepak bersama maryam tgk cter aqso dan madinah..alahai bes nye..ttbe angah call mengatakan bahawa ayh ondaway amek ak dlm msa yg sama angah dah ade kat traffic light dekat je ng skolah ak..lalu ak tersentap beberapa ketika..dan dengan hati yang kucar kacir ak letak tepon seraya berkata,"sape smpai dulu die amek ika"dan ak gelak.haha.yeah~~ayh my hero..ayh smpai dulu..haha
angah kecundang kesesakan lalulintas sb bawak kete..ayh lak merempit menggunakan moto..tapi akhirnya angah memotong laju ke hadapan ayah dan akhirnya...goal~~~~~~~!!!!!
[angah smpai dulu ke umah..cis]

smpai dirumah telingaku nampak pasrah ditadahi hujah2 ma yg marah sb lupe tepon gtau balik lmbt..alahai kepala otak..asal la lupa nk call awl2..kan dah kne leter..padan muka..dan ari nih mmg memenatkan..
ak xtau nape..tp yg pasti 3 botol air mineral cukup membuktikan yg ak mmg penat ari nih..!!!

mgkin sb esok APRIL BRILLIANT!!ngahahaha...mcm xde kaitan je..lantak la..slmt tggal..nk pegi chatting sbb homework dah siap..haha

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...