Instagram

Wednesday, April 8, 2009

KeSelasaan yang tidak KeSelesaan=.="

kepenatan semalam menyebabkan ak malas nk blogging..selasa aka smlm..adess..ak memonteng pada hari senin menyebabkan ak lupa selasa skolah...hahha..lantas ak cepat2 set alarm kul 5 as usual..ak xpasti kenapa ak slalu bgun lambat 2 3 4 5 6 menjak nih..n again yesterday ak bgun lmbt..lagi la melampau2 kul 6.30 baru ak bangun..bile dah lambat ak mula ar nak marah je..dengan mata yg masih ngantuk dan ati panas nye ak kejut intan suh bangun cepat sb 4 sure ayh anta ak skali ng die..

yg minah kecik nih pun bersiap mcm nk pegi prom nite ak pon xphm..ak dah lepak dlm kete tgu ayh..dah kul 6.50 bru gerak..malang xberbau traffic mcm ulat gonggok punye lmbt mcm xbergerak je kete di jalan raya..umah dekat xpe ak rempit je..nih umah ng skola mcm KL ng JAKARTA[hiperbola je ko nih ika!]

kul 7.10 ak still tersangkut kat traffic light nk msuk simpang saujana..lg 5 minit or red line akn wujud kt bku pengawas..aish..lampu hijau!!!dengan pantas ak jerit kat ayh,"ayh pecut!!"dengan kekejutan yg melampau ayh dgn lupe diri nye tekan minyak n mse turun bukit blakang skola ayh bwk 90 haha slmbe punye ayh=)..smpai skola ak nmpk big mam skolah aka pn mariam dah lepak depan pagar..ak xpaham kenapa lah ari ak dtg lmbt gak yg die rajen nk lepak depan tuh..lalu ak msuk ikot pintu kecik kat bus stop..lalu dengan kereknye si pengawas india perempuan fom3 berkata,"akk nape lmbt?take a long time in front of da mirror??"[ape jenis soalan menyentap punya budak] lalu dgn sentapnye ak menjawab,"i dun hve any mirror at home except dis."[smbil menunjukkan kaca mata ak.haha..padan muke ko..tau pun nk sentap...huh

skola berjalan seperti bese...nothing special n nothing 2 be storied of..lalala~~~ari yg membosankan gak ar..

mse balik kul 1.10 ak lepak kantin smntara tggu pakcik jemput kul 2..n as usual 3 kotak ice lemon tea ak bantai..klon tenggiling tuh mula menyibukkan diri ak smpai je depan kaunter,"ice lemon tea bape kotak dik??"nada nk menyentapkan jiwa raga ak je.."3 kotak."dah tuh tye lg,"utk sape 3 kotak?nmpk awk sorg je."utk saye lah xkan utk tenggiling peliharaan saye plak?"lalu ak berlalu n minum ice lemon tea 1 per1..da abis 3 kotak tuh ak lepak..lg 5 minit nk kul 2 si klon tenggiling tuh pegi srau..ak pon bgn lah nk pegi kuar kot2 pakcik da smpai ke..

kuar je nmpk pakcik then ak brambus..ak suh pakcik anta ak pi bank coz nk kuar duit bli bju n buku plus nk tuka saiz bju kat metro..seb baek la bank xrmai org..da abis urusan ak pegi la ke metro bli waffle dulu coz perut ak mcm drum milik azwin andy bunyinya..pastuh ak blah ke sang lee nk bli bju skola..haha..cis xsama kaler lak..cmne leh xsama pon ak xtau..dah tuh ak xjd ar beli..

kuar sang lee ak patah balik ke czip lee bli buku lthan jap..carik2 punye carik hands on sc xde plak..tye pakcik tuh die kate,"hands on ah???hands on hands on suda abis ma..lu suda lambat..last week balu abis maa.."[kepale otak die last week]dah xde tuh xjd ar ak beli..dgn muke dinding ak turun tgkat bawah amek stationery pas bayar ak kuar..

ingt nk pegi metro balik coz kat ground floor ade bukak 1 booth jual barang hamster n rabbit..hermit crab pon ade..msok je metro ak nmpk kelibat dak rahmah ng azza...hahaha...dorg xnmpk ak plak..alhamdulillah..kang pelik2 je dorg menghukum ak sesuka hati kerana merewang seorg diri..pegi usha2 jap booth tuh ak tye akk tuh,"kak,bath powder utk hamster?" "sori la dik xde la..skang nih pkai spray shower je." "owh,trma kasih." dan ak blah.spray shower??nk bagi hamster ak mati ke?da la luka2 badan si stich tuh..huhu

lalu ak blah ke depan bank islam dan menelepon pakcik suh amek..aiseh nk melintas plak 1 hal..[fyi ak nih fobia sket melintas2 nih..lagi2 bile kete tgh banyak n kete2 tuh plak besar2 mcm gajah punye makcik sedara]..dtg lah sekumpulan makcik2 bru balik pasar beli myvi..dgn langkah pelahan ak pegi ke arah dorg n lintas ng dorg[pedulik hape jnji ak slamt ke seberang]ahaha..

dah balik tuh ak pegi tido smpai lupa diri..siapkan homework,tgh mlm bru yus msj menceritakan ttg kisah susulan kemalangan bas terbalik kat tmn connought tempoh ari...

hari nih berlalu dgn penat skali=.="

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...