Instagram

Thursday, May 21, 2009

Khamis -repeat ekonomi-

...ahah..tinta bergerak lagi..da night ak tido lewat membaca nota ekonomi..yg pasti ak bangun tadi AWAL...hahaha..agak bangge sket ar...

smpai skolah ak terus pegi bilik pengawas,terserempak ng juniorku si Qistina form 3 yg comel lote..lalu menegurku,"pagi kak..akk nih makin hari makin comel la.."haha..muke ak sangap dgn selsema batuk plus2 mata lebam2 tuh die kate comel..mmg melampau ye anda..hhaha...pastuh ak menuju ke kantin..lepak kantin smpai terang..bunyik je suara2 sumbang di mic yg menyeru manusia supaya berkumpul kat dataran barulah ak gerak dari kerusi tmpt ak duduk itu...

masuk kelas ak sambung menelaah sebab nk repeat paper 1 ekonomi..pas abis baca ak ajak fatin yg juga xdtg ari senin tuh utk pegi jmpe pn norlina..smpai bilik guru,pn noy suh ak ng fatin lepak kelas progresif n wat exam kat sana..kenapa??sbb die ade kelas kat situ..ahaih..terok2..nasib baik kelas tuh ramai xdtg..kalu xjmpe la ak ng minah2 anti pengawas n mamat2 xberbudi bahasa di sana..alhamdulillah sepanjang exam juta juta kali ak bersin..ma kate bersin tuh kuarkan penyakit..yea..walaupun ak mendapati bahawa selsemaku makin kronik di mana ia menyebabkan ak sakit kepala yg teruk..tapi ak percaya je la..my mom's alwiz right!=)

xsmpai stgh jam ak siap n hantar lalu ak kembali ke kelas sambung menelaah untuk paper 2 plak..yea mase yg diberi selama 1 jam 15 minit ak hanya gunakan stgh jam shja dan selebihnya ak baca buku..bukan ape..ak dah malas nak pikir pasal paper 1..paper 2 yg menanti tuh lg bala..baik aku baca..rehat..makan cam bese kat tmpat tugas..ondaway nk masuk kelas jmpe si caer n ungku asking them bout kitaorg new tees' design but unfortunately the design was gone..mereka memang tidak pandai menjaga barang..haih...masih kanak2..lalu ak naik..lepak jap ketas pun mula diedarkan..buat soalan 1,2 dan 4..soalan pilihan..3 soalan nih ak buat..tapi soalan 2 ade yg aku xpasti tapi ak redah je sebab ak paling BENCI tgk KERTAS JAWAPAN AKU DITINGGALKAN KOSONG TANPA JAWAPAN..kenapa??sbb ak penah kene marah teruk2 dgn ckgu BM ak mase darjah 6 sbb xbuat karangan..sebabnye ak xpaham soalan..sejak tuh..ape je yg aku buat mesti siap..xtau jawapan bantai je ape yg aku suke..haha..asalkan kertas tuh xkosong..



setelah siap soalan pilihan aku beralih kepada soalan wajib yang mengkehendaki aku melukis graf..usai melukis ak pon mulai sangkut..kenapa graf ak macam pelik??aku check balik..yea..!ak tetinggal soalan a) yg menyuruh ak 'hitungkan penawaran dan permintaan pasaran"..patutla graf ak huduh..lalu ku hitunglah mende alah tuh..dah dapat aku terus lukis graf..ha!!barulah lawa..haha...setelah tuh ak siapkan soalan seterusnya..
soalan B agak mencabar iman kerana die suh lukis aliran 2 sektor..aku baru baca tapi soalan die lari sket dr ape yg ak bace..bace balik soalan yg panjang lebar tuh dan aku pon paham lah...tuka2 sket anak panah die maka jadilah aliran 2 sektor ak tuh...haha..siap!!

lega ak dah lepas azab..akhirnya ak pon pulang..oppss..x x...xbalik ag..ak da jnji ng nedy si jawa utk stay study sejarah memandangkan makhluk asing sorang tuh bapaknye ckgu sejarah skolah ak yakni ENCIK AHMAD AZAHAR ABDUL RASHID..ketua unit disiplin yg rajin tunjuk2 student..haha..SMKSIan shja yg tau=)

lepak di skolah study2 smpai kul 4 lebih..its time for me to get back home =) lalu ku menuju ke luar...niat hati ke kantin beli ice lemon tea..denga plak panggilan keramat "kak odah kak odah"..ha tuh xlaen xbukan si ungku ng si caer..turut serta dalam acara itu si shufu..namo eh hashifi kot..tah la..pas beli air,ak menuju la ke arah makhluk2 asing tersebut..ahah..mereka study LK tp guna buku math..dan mereka kelas karisma,sc stream with bio..tapi study LK..haha..lalu ku balik je lah..hujan renyai2 macam halau ak balik je an...ye ar..nk balik ar nih..huhu =.="

smpai umah ak solat lalu menonton matahari dan aqso dan madinah bersama ma n kaklang n adik sambil makan keropok cicah sos..ye mmg sedap pon..haha..

malamnye ak merasa letih tetapi diubati dgn 'suruhan' intan utk menolongnya menceriakan pintu bilik darjah beliau..die suh ak tulis dlm tulisan jawa..hm..rasenye JAWI...ye tulisan jawi..besar2..cantik2..tu antara kriteria2 yg diarahkan..disebabkan kepala ak pening so ak buat je la..kalu mengadap buku mungkin ak bleh pengsan lg skali..

dah siap mende alah tuh ak pon blogging..dan skang ak nk tido..sok exam maths 1 n sejarah 1..selamat tinggal kekasih gelapku..

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...