Instagram

Tuesday, June 2, 2009

Mulai Tenang..Alhamdulillah

komen dr humbleServant buat ak berfikir panjang..trme kasih krna membuatkan saya berfikir=)

alhamdulillah ak makin tenang..nasihat dr ramai orang supaya ak trus berdoa..focus on study ak mula sibukkan diri dgn muthala'ah,munaqasyah dan muhasabah..jujur ak takut dgn kegagalan..tapi ak pnah terbaca satu kata2 dari ilmuan eropah ak lupe lak name beliau,'orang yg berjaya adalah orang yang tidak takut untuk gagal.'

betul jugak..lalu ak membuat kesimpulan sendiri..org yg takutkan kegagalan hanya nakkan satu kejayaan..tp org yg berani berhadapan dgn gagal ialah org yg nakkan sejuta kejayaan xkisah la seberapa byk pon kegagalan yg dilakukan die tetap teruskan untuk berjaya lebih dan lebih dari org lain..betol ke???bg ak ya.

jadi konklusinya ak sbg plajar xleh takutkan kegagalan..ak mula ajar diri ak utk elakkan perasaan takut utk gagal dgn cara...cuba buat sesuatu yg terbesar..ak nk stiap ape yg ak sumbangkan or ak impikan ade faedah yg sgt sgt sgt besar buat ak..ak xnk jadi PUTRI yg,"muda cuma skali,so kita enjoy!!"ak nk jadi PUTRI yg,"hidup yg sekali ini ak nak achieve sejuta kejayaan,so kene istiqamah..!"haha...



ak share ng sahabat ak ttg mslh ni,n nasihat yg sama ak dapat..doa doa dan doa..

الدعأ سلاح المؤمن


"Doa adalah Senjata Orang Mu'min."

dan penawar hati ak..teringat nasyid mse pegi kem arab taun lepas..sorg fasi bersuara merdu alunkan....

شفاء القلوب

الخوف بالله

قراءة القرءان

وذكر الموت

Penawar hati

Takutkan Allah

Bacaan Al-Quran

Ingatkan mati



selalu ak nyanyi nih ng lg satu nasyid memuji Rasulullah saw..Anta Nuskhatul Akwan..menusuk tersusuk ke kalbu haih..=.="Allah baru bg ak ujian sekecik nih dah ak nk tumbang..be strong ika!!!ika kuat!!huhu..

xdinafikan ak sebenanye susa nk cter mslh kt org except for those whom i trusted the most..ak sorg yg tertutup..so that byk giler mslh yg menghantui menjadi 'hantu' dlm hati ak yg slalu buat ak resah..sbb ak xbleh nk share..org kate ak lurus..jujur..blur2..ye lah tu..tp hal ni ak susa nk share..diary?dah lame terkubur..ak xrasekan lg diary tuh bleh tenangkan ak..sbb mende alah tuh xleh nk bg respond yg membina lgsung..so ak pk ak kene gak berdepan ng dunia luar..it's time for me to think n care bout myself..ak xnk jd selfish..jd ak cter mslh ak kt mereka2 yg ak plg pecaya,angah,alang....

huu....skang..ak nk focus bebetol..ak mgkin xsepandai madihah tp ak nk ma ayh slalu sebut2 name ak sbg contoh mcm mane ma slalu sebot2 name madihah,azali,amalina sbg contoh kat ak..
**sebenanye ak xsuke ma puji ank org len..hhaha..yea i'm jealous ofcoz..pasal tu la ak nk sgt ma sebut nama ak plak..haha..tamak haloba la ko nih ika**

blogging lebih buat ak tenang..posting posts n get da feedback..special thnx to humbleServant yg advice ak mcm2..thnx ye kak=)




kesimpulannya, ak kene biarkan perasaan ak berlalu wpun mmg susa sgt..tp xpe..yg penting study ak..walaupun ak dah dapat jawapan yang pasti yg cuma menanti ketentuan jodoh dr Ilahi..study ak kene pndang dulu..

"sesungguhnya aku mencintainya kerana agamanya,kerana imannya,kerana taqwanya,kerana pengabdiannya kepada Yang Maha Esa.Andai dia hilang agamanya,lenyap imannya,tiada lagi taqwanya,tiada lagi pengabdiannya kepada Yang Maha Esa,maka begitu juga lenyapnya cinta aku padanya." "...Allah menciptakan sukma kefasikan dan ketaqwaan..Beruntung bagi yang mensucikannya..Merugi bagi yang mengotorinya..."



YaAllah,terangkan hatiku utk membuang segala masalah duniawi..isikan hatiku dengan kecintaan terhadapMu..tetapkan hatiku dalam mentaatiMu..hindari hatiku dari perasaan benci..ak bersujud hanya padaMu,YaAllah Tuhan Sekalian Alam...

1 comment:

humbleServant said...

wah2
dua kali tuh sebut nama akak
malu lah
hoho

skang ni makin susah
kawan akak ri tuh
dapat 9a1 , 1a2
nak mohon
banyak kene reject
dier dahlah aktif giler koko
akademik lagi hebat
tuh pun kene reject

skang akak ngan dier dapat tajaan mara
nak buat medic
nak jadi doktor

akak byk main tyme skola
dapat 5a1 n 4a2 jer
4 me it was not good
it was terible
bcos now people're looking 4 straight a1
straight a tak laku dah

bukan tak syukur dengan nikmat Allah
tapi bila tgk org lain lagi bagus result
rasa jeles
sbb actually kita boleh lebih baik dr dorunk

bezanya kita tak usaha lebih
kita tak dapat cam dorunk

skang ni
muhyiddin dah limitkan 10 subjek
perghhhhh
lagi byk competition
my advice
pulun lah habis2 dek
struggle lah gegila

nanti dah dapat result puaslah sket
yg penting usaha
baru terasa nikmatnya

nanti bukan takat mak jer sebut nama adek
mak long, pak long , pak chu
semua sebut

muahahahaha^^,

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...