Instagram

Thursday, September 10, 2009

TRIAL : Additional Mathematics Paper 1 and 2.

7.40 am

Cikgu masuk lantas mengedarkan kertas soalan. Paper 1. 25 killer questions. Cikgu Fatimah pun masuk memberi kata-kata semangat kat kitorang. Mula menjawab, mana yang tak dapat aku tinggalkan. Minit-minit terakhir, aku siapkan dengan linangan air mata. Pastu cecepat ar cover en, mana boleh tunjuk lemah. Dah lah lepas tu paper 2 pulak. Lagi bala besar nak datang. Aku pun lupakanlah pasal paper 1.

Aku amek buku revision ngan Puan Fatimah malam tadi, aku tumpu bebetul kat soalan-soalan wajib dan soalan graph. Differentiation ngan Intergration aku lomah sket. Kat situ aku suruh Arina explain balik untuk kali ke bape ratus dalam bulan ini.

10.10 am.

Cikgu Norlia masuk edarkan paper 2. Lambat lak tu, terlalu ikut procedure sampai menyusahkan kami. Yang Ranicka kat sebelah aku dah buat muka lantai dah. Mau tak, dah la start lambat, boleh plak ada banyak correction. Sampaikan typing error pun nak sentuh. Buang masa. Start je aku terus buat graph, pastu patah balik ke depan, soklan function yg sedikit pelik, simultineous eq. yang panjang jela-jela, log yg tricky, standard deviation lagi. Memang parah, soalan pelik-pelik. Memang konsep dia sama, tapi sangat-sangat tricky.

Habis je masa, aku dengan pantas ikat kertas jawapan. Redha je la. Ape yang aku study ngan Pn Fatimah semalam aku yakin betul sebab manyak kali revise. Yang selebihnya aku rasa macam kantoi. Harap-harap xfail. Aku tak nak mende kaler merah kat slip aku. Nanti aku cenderung nak naik baran.

Esok sejarah kertas 2 ngan syariah kertas 1.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...