Instagram

Thursday, December 24, 2009

I want to quit on the third day, can I ?

Penat. Itu sahaja yang terungkap. Sampai bbq tadi kak liza suruh amek barang-barang mentah baru beli kat kereta dia. Banyak. Then, kena susun pulak. Aku buat opening siap-siap. CO aku setelkan. Yang fryer aku tak sentuh, sorang lagi staf lama tadi masuk, Kak Umi. Dia tolong buat opening fryer. Aku setelkan pinggan mangkuk dulu. Then, kak fiza masuk.

Gedebuk gedebak aku buat kerja. Aku tak boleh nak duduk seminit pun. Baru nak relax pinggan penuh kat belakang. Budak service sibuk nak sudu la ape la.

Overall, aku penat. To be honest, aku tak biasa buat kerja-kerja dapur seteruk ni. Kalau kat rumah, aku buat kerja-kerja tak teruk, ma je buat kerja-kerja besar, potong ayam dan sebagainya. Aku tukang potong-potong bahan. Tu pun kadang-kadang. Heh. Tak suka.

Dan ya, tadi aku nak goreng ayam. Celup kat tepung curl dia, jangan tanya berapa kali aku bersin dan batuk. Sampai penat aku rasa nak pengsan je tadi. Tambah pulak ngan kak liza asyik merungut bising-bising pasal nak panaskan mash n all that. Memekak sana sini buat aku tension. Sekian. Hari ini aku sesungguhnya tidak mempunyai mood untuk menulis panjang.

Cuma, esok aku, ma'a, mimi, wany, ecah, uzey, dani, abu, albino, alan akan memecahkan speaker dewan negara. Eh tak! Memecahkan speaker MusicBox selama beberapa jam. Heh aku lama dah tak scream ni. Alang-alang tension biar kasi lepas. Haha. Meraban. Sekian.

1 comment:

محمد حزوان said...

whoa!
ko keje pe wyh smpai begitu skali?
ak keje cashier je.
wah, sungguh amanlah.
arini bkk kanunter sniri..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...