Instagram

Monday, December 28, 2009

Pengusaha Anggur Terhormat.

Saya bangga menjadi diri saya. Haha sila gelak. Ya, aku adalah pengusaha anggur kini. Terhormat. Ada sesiapa nak join venture ngan aku untuk mengusahakan anggur? Lumayan. Cuma perlu online 24 jam layan chatting, main game, blogging dan segalanya. Boleh juga tidur sewaktu bertugas. Makan anytime anywhere. Nak memekak? Dipersilakan. Tiada siapa dapat melarang. Kerana anda adalah seorang pengusaha anggur.

Huh! Penat dah aku merepek. Ok. Afiq menyarankan aku minta je kerja kat borak kedai kopi tempat dia kerja tu sebab ada kosong lagi. I was thinking about it. About transport. Ya. Dari rumah aku nak pegi area Prima tu kena U turn jauh. Tak kisah la syif malam ke pagi ke itu tak menjadi masalah bagi aku. *sebab saya ni independent woman.hahaha* Jadi, aku agak memikirkan juga lah saranan bonzer aku sorang tu.

DIA pula kerja kopitiam area giant prima juga. Haih. DIA bagitau aku dia start kerja hari ini[isnin]. So, takpelah kan. Tiba-tiba satu hari Afiq call aku dan kata, "Ika, aku lupa nak cakap kat kau. Hari tu aku ajak kau kerja tempat aku kan? Ada $%#*@# lahh. Aku pun lupa DIA sama kerja ngan aku." Aku jadi tidak keruan lah. Maknanya aku kena cari kerja lain juga lah. Haih.

PERHATIAN. Borak Kedai Kopi dan Station Kopitiam adalah 2 kedai yang berbeza.

TAPI, si afiq ngan si DIA ni panggil BKK itu sebagai kopitiam. Patutlah aku cari kopitiam area giant tak jumpa. Dan, nasib baik aku tak apply sana lagi. Haha. Kalau tak kang, daripada kopi jadi jus jambu pulak kang. Haha.

Huh. Ma dah nak bertolak ke Penang. Ziarah Pak Ngah masuk wad. Huhu. Ni Pak Ngah pun lah satu hal, hebat sangat MEROKOK. See, kan dah kena jangkitan kuman pada paru-paru. Huhu. Get well soon pak ngah..! I love you!!! Dua kali dah pak ngah masuk wad. Kerja teruk sangat, plus MEROKOK kuat sangat. That's why I hate smokers! Huh. Membakar duit. Baik bagi duit beli rokok tu kat aku je. Boleh la jugak aku ambil lesen. *cewaaahh sempat agi* Huh.

DIA juga merokok. Heh. That's why I'm trying to stay away from him. But seems it doesn't work. Haha. demit! Please get away from me, smoker.

Heh ika, keep your eyes open..! You hate smokers, don't you? So stay away from 'em! You deserve better..!

*hari2 ckp semangat kan diri sndiri tp hari2 asek nak on phone n start texting even not send it. apetahhh!*

4 comments:

محمد حزوان said...

weyh, borak kedai kopi yg kt tmn reko tuh ke?

jo said...

time ni la ko nak merasa hidup senang lenang duduk rumah goyang kaki. kalo dah start kerja kang, jgn haraplah. tak pun pegi amik lesen. baru bergaya ada lesen P.

Wanniey Othman said...

tetapi hidup daya di kelilingi oleh perokok.. saya takleh nak avoid mereka kerana saya sayang mereka.. oh, mungkin mereka tak sayang saya, that's why mereka masih merokok sampai skang.. haihhhhh...

ikafantasi said...

hazwan : oh salah2...aku maksud kan yg kat prima tu...

jo : haha tu la yg tgh aku usahakan sekarang ni...atau kau nak HULUR2 kan apa2 untuk aku amek lesen???hahaha

angah : ya..dan mereka juga tidah menyayangi diri mereka sendiri..ishhh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...