Instagram

Sunday, December 27, 2009

Saya bebas.

Haha. Tak perlu buat muka aneh melihat entry aku kali ini. Ya, aku dah bebas dah. Bebas dari alam pekerjaan. Haha.

TAK PAHAM?

Aku dah hantar surat resign kat BBQ CHICKEN. Dengan bahasa kasarnya, aku dah berhenti kerja. Dalam masa 3 hari. Notis 24 jam. Lari daripada perjanjian BUKAN HITAM PUTIH[perjanjian tidak bertulis] yang mengatakan pekerja hanya boleh berhenti dengan notis 7 hari. WHAT EVER! Kau tak ada bukti wujudnya perkara tersebut memandangkan tidak ada bukti hitam putih. Tak dapat gaji? Takpe aku tak kisah. Lebih baik dari mendengar kata-kata kesat yang menjadikan aku bodoh saban hari. To be honest, aku tak suka dengar orang tua mencarut. That's why aku hantar surat resign awal-awal sebelum aku jadi bodoh akibat dengar benda-benda kesat seperti itu.

So, sekarang aku tengah tunggu mak usulkan hasrat aku nak kerja ngan makteh kat penang. Kerja kat kantin sekolah, well makteh is the bos so senang aku nak berkomunikasi. Dan, aku nak amek lesen. Mak tak bagi. Tapi aku nak jugak. Aaaaaaa!!!!

Yah....for this meantime, I just wanna enjoy my days, I mean...hang out with my girls and guys until I get a new job. Whoa! People may said that I was really choosy and annoying. But, I really don't wanna harm my ears of hearing bad words every day. Heh, I'm still a girl who could follow the bad things if no one stop or avoid her of doing that so.

Wahahahaha... nak pegi main boling ni. Buat kali ketiga dalam minggu. Wah sudah lambat ni. Kang bising pulak si afiq kena tunggu aku siap. Wahaha babai dunia.

2 comments:

Wanniey Othman said...

ko kata tak suke dgr org tua mencarut kan.. meh2, aku sbg kakak nak ajar caner nak hadapi org tua yg suke mencarut.. setiap kali dia buka mulut nak mencarut, ko reply dgn:-

1. baca bismillah
2. start baca surah yasin
3. takyah sampai abis, tp kalo sampai abis pun ok gak.
4. ko hembus kat ubun2 dia

sbb nyer dia dah dirasuki setan.. hopefully setan keluar..

tp kalo tak berkesan, makanya ko harus tau yg dia bukanlah tersampuk setan.. akan tetapi, dia lah setan itu.. so, ko CARUTkan dia balik. mahahaha...

ikafantasi said...

dah 18 kali dah aku mandrem dia..
aku ni independent...aku tak carutkan org yg tak carutkan aku..
masalahnya dia happy carut2 kat staf service..kesian..
lagi masalah aku ni bukan takut sgt nak carutkan dia balik bg pihak budak service..
tp dia tu yg tak takut kat aku..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...