Instagram

Wednesday, July 13, 2011

Top Chef



Ho tajuk memang biasa gempak.


Seperti yg dinawaitukan oleh aku lepas habis matrik hari tu, nak belajar masak la bagai. Kan? Tertangguh pulak selama 2 bulan sebab sangkut nak menjaga si Eiyzran Shahriez.


Setelah rasa nak memasak sikit punya gila, aku pun mula menggoogle resepi. 1st time nak beria masak mesti ar masak lauk yg aku suka kan.

Ok aku dah jumpa resepi sayur paprik. Ngahahaha aku letak ayam sikit punya banyak. Dah start memasak, cewah dia punya semangat memang lain macam. Macam Jamie Oliver pun ada gaya aku keletung keletang kuali tu. HAHA.


Tengah2 syok campak bahan, aku baru perasan sos tiram takde. Ok sos tiram takde memang tak jadi ah kau punya paprik kan. Aku layan je, aku letak sos cili ngan kicap. Dah part last tu, aku cari daun limau purut takde. Ni memag hebat la kan dengan sos tiram takde daun limau purut cari tak jumpa nak paprik ape kejadahnya. Cis.


Aku mula rasa terpukul, nak nangis semua ada. Tapi aku peduli apa, aku letak serbuk lada hitam. Dah siap. Ok terlebih minyak pulak. Lantak situ.



Aku pun rasa. Perghhh!!!!!!!!!



Aku pun start rasa. Rasa punya rasa. Cis...rasa terpukul pun ada.







-


-


-


-


-


-


-


-


-























Apesal rasa rendang ?????

1 comment:

mocha~ said...

rendang? lari betul tu.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...