Instagram

Saturday, July 9, 2011

The Worst Saturday

Bila aku cakap banyak, maka banyak perkataan yg tak patut keluar dari mulut aku.























Kalau tak ada perhimpunan AMAN ni maka tak adalah pemimpin dari pihak mana pun yg ditangkap, yang cedera, yang dikasari polis, yang sakit mata, yang anaknya masuk penjara, yang bapaknya dalam tahanan, yang maknya ditolak oleh polis perempuan. Kalau tak ada perhimpunan yang dikatakan aman ni, maka tak ada lah kesesakan lalu lintas yg luarbiasa. Menyukarkan pengguna jalan raya nak pergi ko pejabat buat overtime, pergi Bukit Bintang nak shopping, pergi hospital ada appointment ngan doktor.


Aku cuma mampu mendoakan agar tiada seketul manusia yg ingin terberanak namun masih tersangkut di tengah2 perjalanan sebab kesesakan lalu lintas lalu terberanak dalam ambulan. Atau pakcik2 makcik2 kena serangan jantung tapi menemui ajal sebab tak sempat dapat rawatan disebabkan oleh kesesakan lalu lintas yg menghalang perjalanan. Juga semoga rumah2 dato2 dan tan sri2 tak dimasuki perompak bersenjata sebab polis sibuk menguruskan perhimpunan AMAN tersebut. Moga dijauhkan.


Kepada mereka yg join perhimpunan, jangan lupa kutip sampah makanan minuman yg korang bawak tu ok. Jangan buang tepi jalan, sebab kalau lepas ni KL kotor dengan sampah korang, ekonomi dan industri pelancongan akan mengalami kejatuhan yg serius. Bukan semua makcik pakcik sapu sampah dari kalangan korang. OK.



SUMBER : MALAYSIAKINI






MOOD ;

pissed off. gila batalkan reservation yg dah dibayar. lain kali ada perhimpunan aku nak lari dari negara ni. BUAT MALU KAT FOREIGNER JE. Malaysia terkenal dengan adat ketimuran yg tinggi dan sangat special kerana terdiri daripada pelbagai bangsa.

ptuihhhhhhhhhhhhhhhhh!!!


5 comments:

[muaz] said...

takde yang menangkap, takdelah yang ditangkap. masalah sebenar adalah ada pihak paranoid dan terlalu takut walhal jika dibiarkan, takde keganasan pun yang berlaku haihh

Wanniey said...

sbb bende bangang ni, aku xpat g keje arini setelah stuck berjam2.. nice one.. n mesti dorg kutip nyer sampah sarap sumer, kata BERSIH.. patut kutip je sume org yg turun rally tu, da cam sampah aku tgk..

nur fahman said...

muaz;
"takde yang menangkap, takdelah yang ditangkap. " mmg btul..tapi jgn la jdkan diri tu perlu ditgkap klau tak mau ditgkap..

kata reformasi bersih ni perhimpunan aman...
tang mana datang aman klau datang demokrasi bawak senapang patah?
kau nasihat aku jgn sempitkan minda..
come on muaz...open ur eyes..im not asking u utk berpaling tadah ke hapa...
but then kau ada tv, ada internet..

rakyat sume dlm ketakutan...
demokrasi mmg perlu..tp ada cara lain..bukan demo jalanan mcm ni...

n ambiga nak bagi memo tu pd Agong. Go on. perlu bawak geng ke?ok mgkin perlu...bawak org atasan Bersih dah la..

jgn ajak pengikut skali..org lain dpt susa..
sng citer, juz imagine yg mak kau dah nak terberanak kt dlm ambulan tu.habis citer.

nur fahman said...

Wanniey;
mmg la...ika pnya gath pun kena cancel..doe, 3 months planing doe..

pe jadah la si ambiga ni aku tak paham betul..

reformasi blm bermula tp wrtawan luar negara dah bertapak kt sini...

oh ya lupa, CIA bela dorg.

=.="

[muaz] said...

pasti ke diorang datang bawak senapang patah, atau dirang kena sabotaj. ye memang ada yang emo masa perhimpunan tu, nak koyakkan baju Patriot dari badan salah seorang geng merah. tapi ramai yang lain leraikan mereka, menunjukkan sesetengah yang taktau tujuan perhimpunan manakala ramai yang lain masih memegang bahawasanya diorang nak berhimpun secara aman. nila setitik rosak susu sebelanga. janganlah tengok nila setitik? lagipun media yang biasa tunjuk ini semua, tv1~tv9. diorang biased terhadap kerajaan pusat. setiap tuduhan terhadap opposition dari kerajaan pusat yang masuk tv, takde pun peluang untuk opposition membidas.

masalah utama tiba bila ada pihak gelabah dengan perhimpunan ni sedangkan matlamat dan permintaan mereka jelas. chill je. nak terberanak?? diorang jalan kaki je kot, kalau ambulans nak lalu pejalan kaki boleh ketepi. ok ambulans tak boleh lalu sebab ada roadblock. kalau takde orang gelabah nak tangkap orang berbaju kuning, takdenye roadblock.

pandangan aku lah, macam berapi sangat plak ni hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...