Instagram

Saturday, November 5, 2011

"KAU INGAT DAPAT?"

Sebelum apa-apa, doa untuk bangteh supaya cepat sembuh. Amiin. Tak nak cerita pasal bangteh sebab nanti risau dan sangat nangis. Erm...tak. Nanti nangis dan sangat risau. So cerita kejadian di hospital tadi je lah.


---I have to write, I'm afraid that I'll forget these---


Sesampai je kat Hospital Sg Buloh tadi, kitorang bergegas mencari surau sebelum naik jenguk bangteh sebab dah asar masa tu. On the way nak naik 2nd floor bangunan tu, kitorang yakni aku, ma, intan, ayah, alang, diserempaki oleh seorang doktor lengkap pakai kot putih doktor2 tu dengan benda apa yg tergantung selalu kat leher doktor tu. Steteskop kot. Eh entahlah aku ni benda-benda doktor ni tak reti sangat.


Lalu aku dengan secara tiba-tiba,"Ma, smart lah doktor tu kan ma kan? Suka tengok." *adik2, jangan tiru aksi ini. Jaga pandangan ye*
Makanya ma pun menoleh ke arah doktor tersebut dan,"Hm..a'ah la..boleh tahan. Eh ika nanti cari la yg doktor2 ya. Macam tu. Bagus." *takasima*
Kaki masih melangkah dan,"Betul ke nak doktor ni ma? Ada je. Boleh cari."




"Alah macam doktor tu nak kat kau." -begitu padu dan jitu peluru berpandu tanpa jangka dari mulut ma.


-sekarang aku tahu kenapa aku kena beli cermin yg 2 kali ganda besar dari aku. HAHAH.-












**p/s : ma, tak sentap pon =..="

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...