Instagram

Saturday, September 14, 2013

Congrats to si sepet.

Many people said that a girl and a boy can't be best friend. They will definitely love each other more than a friend does. Aku nak cakap, this saying is totally ridiculous. Aku kawan ng dia for years and we remain best friend. He once had his girl and I am loving someone else [until now]. We live happily with our own life. So girls and boys, just be friend, okay. Jangan sempit sangat takut jatuh chenta dgn bestfriend sendiri so you end up berkelompok dgn jantina2 you je. It's good to have a friend with opposite gender. Dorang fikir tak sama macam you fikir. Sharing. Bukan semua benda you boleh simpan dalam2 takmau cerita dgn girlfriends takut kena bash macam2. So, cerita dgn boyfriends lah. You'll see different responds from them. 
And this is how I treasure my bestboyfriend. 




I'm glad that he finally can further his degree. I'm more excited when he got enrolled to usim. 

But still, I'm okay if he insists to wait for kuis. It's not like we're in the same program. We're different. Totally different. He's in syari'e field, and I'm in accounting. Far enough.

By the way, I wish you could manage to decide what's better for you. 
Nanti kat USIM kau kena stay 4 years so bilanya kau nak kawin kan? haha
If kau duk kuis, kau boleh transfer credit so it may takes 2 years n half or earlier to finish your degree. Tapi suka hati okayyyy!!!

Just don't give up study. Bukan kuis dan usim je ada dalam dunia ni okay. If kau nak rehat dulu than sambung pun okay je. Tapi sangat risky sebab nanti once kau dah kerja and ada income sendiri, kau dah takda hati nak sambung study pulak kan. So, kalau kau tanya aku apa patut kau buat, kau patut sambung.

Lagipun, result kau masa diploma totally gempak, dan kau dah habiskan banyak subjek masa diploma in syariah kan. So, kau maybe boleh drop banyak subjek. And if banyak gap, kau boleh buat part time job. Coursemate aku ada je kerja KFC shift malam. Hidup dia okay je. Tak mereng pun. Okay? 

Jangan nak down sangat nak fikir macam2 okay? Relek je. Kau kan suka berlagak cool so, be it. Sila cool. Istikharah jangan lupa. Next week, usim. Next 2 weeks, kuis. You still have to choose either one. Ada masa ni, fikir baik2. 

Relek je. Bukan masalah besar pun. Okay? 











*dedicated to my bestboyfriend. Azman Zulkifli. Congratulations! We had so much trouble and happy moments together and most of the time kau selalu ada bila aku nak maki seseorang indirectly, but directly maki kau puas2. Kau tak penat pun dengar aku mengarut nak move on ke tak, nak tunggu ke tak, nak mesej ke tak, nak wish raya ke tak, nak buat bodo je ke tak. Aku seronok kau dapat masuk usim. So aku tak payah bazir kredit call kau dan kalau ada org yg aku kena maki, so aku boleh direct pergi kat kau dan maki kau puas2. Jadi, sejujurnya aku sentap bila kau decide nak tunggu kuis. haha. Tapi ni hidup kau okayyy. Congrats by the way, aku still seronok sbb kau decide utk sambung belajar. So, blaja baik2. 




by the way, he's my bestfriend. single lagik. kepala otak pandai gila. dari skolah lagi. currently single. n maybe is waiting for someone. but it's worth trying. sebab dia baik. okay je, jenis telinga tahan maki walaupun he doesn't deserves that maki. jenis mentally and physically strong level punching bag. interested? pm his fb : Azman Zulkifli.



haha. man, aku dah promot kau. so do your job. promot aku lebih sket okayyy. part 'comel' tu kau wajib highlight kan. :)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...