Instagram

Monday, June 23, 2014

Maaf

Maaf.
Kalaulah aku boleh patah balik masa.
Tapi tak boleh. Ini bukan Candy Crush Saga yg kau boleh cheat. Yang kau boleh change date setting utk cepat dapat life.

Maaf. Permintaan kali kedua yg berat. Bahu ni senget sebelah dah nak tanggung rasa risau kalau ada salah faham. Harap takda. Sedih bila datang emotional hijacked ni bukan main penangan dia. Campur pulak dengan final exam, disertai dgn masalah-masalah sekeliling yg tak kaitan pun. Tapi ngengada. Ngengada nak nangis. Ngengada nak sedih. Alhamdulillah. Ada peluang rasa sakit kenang dosa. Harap Allah ampunkan dosa kecil dosa besar dosa sengaja buat dosa tak sengaja buat dosa tak perasan dan segala dosa lagi. 


Maaf. Sebab permintaan tu buat aku jauh. Kenal dgn cara yg baik, aku mengharapkan pengakhiran yg baik, dan permulaan hidup baru yg baik. Ada redha Allah. Ada berkat. Ada doa. Ada usaha. Ada tawakkal. Ada segala kebaikan tanpa cela. Aku pun tak kuat jugak nak mintak macam ni. Tapi dosa sendiri dah banyak, aku taknak lagi abaikan perkara yg nampak remeh. Everything must be taken care of. Kalau dosa kecik buat pejam mata je, lama2 jadi besar. Inikan lagi dosa yg nyata. Tak nak.

Thanks for grant me this second request. Untuk kebaikan bersama, mungkin. Nisa kata, kalau niat baik, jauh la macam mana pun, nanti Allah mudahkan. Yang penting doa. Usaha. Pastu tawakkal. Moga Allah mudahkan. Moga Allah redha. Moga Allah beri rahmat.



Perpisahan? Tak. Bukan tu perkataan yg aku nak guna. Let's take a break. That's it. Jom berehat. Rehat dari lagha. Itu. Agaknya. Maksud yg aku nak sampaikan. Bahasa aku kucar kacir. Aku harap ada yg faham.




 


"mmg la sedih. sbb syg kn. sbar la. mmg sakit. tapi kejap je. tak lama tu. nanti okay la. kau kena kuat sikit."-nisa

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...